"Стратегії життя або, як з'їсти тістечко і далі його мати" Кшиштофа Зануссі вийшла в українському перекладі


Видавництво "Фоліо" видало книгу відомого польського режисера, кіносценариста, продюсера Кшиштофа Зануссі "Стратегії життя або, як з'їсти тістечко і далі його мати".

9 грудня в "Довженко.книги.кава.кіно" пройшла її презентація разом з участю самого автора. У книзі Зануссі розповідає про історії з життя, дає поради новому поколінню, а також розбавляє текст сюжетами зі своїх фільмів, пише Gazeta.ua. До кожного розділу додаються к'юаркоди, за якими можна подивитись в Інтернеті уривки з фільмів режисера, що ілюструють той чи інший сюжет, описаний у книжці.

- Це величезна радість, що книга відразу з'явилася у вас. У Росії її тільки почали перекладати, так що Україна опинилася ближче. І це вірно. Книжка заснована на тих моїх доповідях, які я веду в різних місцях. Але замовили у мене такі тексти в Америці. Я здивувався, бо мені здавалося, що це просто розповіді про життя. А виявилося на це є попит. Мені говорили, що студент повинен мати можливість поговорити про життя, а не тільки про свою професію. І я почав розвивати цей напрямок. Так склалося, що я продюсер більшості цих картин, так що можу дозволити, щоб вони з'явилися в книжках. Мої американські колеги мені заздрять, так як ніяка кіностудія не дозволила б, щоб шматки фільмів з'явилися на Youtube. А ми могли собі це дозволити. Це такі поради літньої людини, яка може щось сказати про життя і поставити запитання. Тут більше запитань, ніж відповідей. І ці питання кожен повинен поставити самому собі. Це наполовину серйозна, наполовину не серйозна книга. Всі поради можуть комусь допомогти, але немає таких порад, які б когось врятували. Потрібно рятувати себе самому. А життя - небезпечна авантюра і іноді кінчається погано. Скільки програних життів, які закінчуються прикрістю, ненавистю до людей. Серед нас багато таких людей і я пробую їх попередити. Потрібно чинити обережно, але потрібно використовувати можливості, які життя дає, - розповідає Зануссі. - У книги немає політики, але я звертав увагу на суспільне життя. Порядок книжки - я проходжу різні етапи життя, які з'являються у всіх. Тут немає автобіографії, хоча деякі приклади я навожу, але не для того, щоб ви повторювали мої помилки.


Під час презентації можна було купити книгу. 1 екземпляр - 127 гривень.