Стипендію імені Небесної Сотні заснували у Львові


Львів'яни вирішили вшанувати пам'ять викладача, який загинув за європейський вибір на Майдані. Стипендію імені Героя Небесної сотні Богдана Сольчаника заснували у Львові.

Відповідне рішення винесли викладачі Українського католицького університету.

Її зможуть отримувати лише аспіранти. За 5,5 тисяч гривень аспіранти повинні будуть перемогти у конкурсному змаганні. Таку стипендія виплачуватимуть щомісяця, а переможця визначатимуть кожного року, передає 24 канал. В конкурсі враховується кількість наукових статей, які надруковані не лише в українських, а й в міжнародних журналах. Також журі врахують активну громадську позицію.

Можливо вибір пав саме на аспірантів, адже до смерті Сольчаник готувався до захисту кандидатської роботи при Варшавському університеті на тему "Виборчі практики в малому західноукраїнському місті 1965–2006 роки"

Нагадаємо, що Богдан Сольчаник – викладач Кафедри нової та новітньої історії УкраїниУкраїнського католицького університету, який загинув від кулі снайпера на Євромайдані 20 лютого. Нещодавно СБУ оголосила, що в Голосіївському районі столиці знайшли зброю, з якої вбивали активістів. Це повинно пролити світло на події та з'ясувати, хто вбив Богдана та інших.