Суд дав 11 років ув'язнення двом експоліцейським, які зґвалтували жінку в Кагарлику


Суд призначив по 11 років ув'язнення двом колишнім правоохоронцям, які у 2020 році зґвалтували жінку у Кагарлицькому відділенні поліції. Національну поліцію також зобов'язали сплатити потерпілій Нелі Погребицькій моральне відшкодування у розмірі 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомили адвокатка потерпілої Олена Сотник та Офіс генерального прокурора, пише Громадське. 

Правоохоронці не називають імен засуджених, але безпосередньо зґвалтування інкримінували Миколі Кузіву та Сергію Сулимі.

Офіс генпрокурора розповідає, що ці правоохоронці протягом 2020 року систематично катували людей у Кагарлицькому відділенні поліції. Ідеться про ексначальника кримінальної поліції та оперуповноваженого. Також вони катували та незаконно утримували людей. 

Зокрема, у травні 2020 року вони застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вони вдягали на неї протигаз, кайданки та стріляли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували. Того ж місяця там били та катували іншого потерпілого — для отримання зізнання.

А у січні 2020 року обвинувачувані завдали двом потерпілим тілесні ушкодження, вивозили їх у багажнику за околиці міста і катували електричним струмом. Так вони робили, щоб отримати визнавальні покази за ймовірне вчинення крадіжок. Після цього їх прикували кайданками до батареї в коридорі, де потерпілі перебували до наступного дня.

Правоохоронці встановили, що керівник відділення знав про існування такої практики, але не намагався це припинити та не повідомив про це до компетентних органів

Обох фігурантів визнали винними за всіма статтями обвинувачення — 127, 146-1 і 152 Кримінального кодексу. Також серед обвинувачених через злочини у Кагарлицькому відділку поліції є Євген Трохименко, Ярослав Левандюк та Сергій Панасенко. Трохименку інкримінували співучасть у травневому катуванні, а Сулимі та Левандюку — січневе катування.

На початку травня адвокатка потерпілої Анна Калинчук розповідала, що на лаві підсудних залишилися лише двоє обвинувачених, бо інші троє — мобілізувалися. Двоє з них це зробили перед початком судових дебатів, запевняла адвокатка.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!