Суд остаточно визнав Вірастюка переможцем на виборах у Раду


Велика палата Верховного Суду залишила в силі протокол Центральної виборчої комісії про результати виборів до Верховної Ради у 87-му окрузі, згідно з якими перемогу здобув кандидат від партії «Слуга Народу» Василь Вірастюк.

Про це повідомила пресслужба ЦВК, пише Громадське.

«Велика палата Верховного Суду підтвердила правомірність дій і рішень ЦВК. Суд залишив в силі протокол ЦВК про результати виборів в ОВО №87 (та пункти 1-2 постанови Комісії від 19 травня 2021)», — вказано у повідомленні.

У ЦВК додають, що очікують на ще одне рішення Великої палати за результатами розгляду апеляції у подібній справі.

Усе законно?

У цьому переконаний президент Володимир Зеленський, від партії якого і балотувався Вірастюк. На своїй пресконференції 20 травня він висловив упевненість, що довибори до парламенту в окрузі №87 на Івано-Франківщині відбулися відповідно до українського законодавства, і переміг на них Вірастюк.

«Я хочу нагадати вам, чому там були правоохоронці: тому що приїхали з паном Шевченком (кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко — ред.) на дільницю 200 людей зі зброєю, у спортивних костюмах... Це громадяни України, але це не суспільство. Суспільство обрало Вірастюка, а працювати дільниці не давали саме ці молодчики», — заявив Зеленський.

А втім, громадянська мережа «ОПОРА» заявляла про недотримання прав виборців у цьому окрузі й закликала поліцію розслідувати можливі фальсифікації. Водночас усі лідери перегонів під час підрахунку заявили про численні порушення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!