Суд постановив стягнути з Медведчука майже 140 тисяч грн у справі щодо книги про Стуса


Київський апеляційний суд постановив стягнути з народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука майже 140 тисяч гривень, які видавництво Vivat витратило на правову допомогу під час розгляду справи про заборону книжки «Справа Василя Стуса» в апеляційній інстанції.

Про це повідомили адвокат автора книги Вахтанга Кіпіані ㅡ В'ячеслав Якубенко ㅡ та маркетинговий директор видавництва Vivat Катерина Аврамчук, пише Громадське.

Зокрема Медведчук має виплатити на користь видавництва 139 549 гривень та 18 копійок. Раніше суд також скасував рішення про заборону публікації книги «Справа Василя Стуса» через згадки в ній про Віктора Медведчука.

Адвокат Якубенко зазначає, що тоді судді на 99% задовільнили апеляційну скаргу Вахтанга Кіпіані і він не очікував, що Медведчук захоче подавати касаційну скаргу. Однак тепер ситуація змінилась.

«Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу. Show must go on», ㅡ пише В'ячеслав Якубенко.

Що це за справа?

У серпні минулого року народний депутат України від «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук звернувся до суду з проханням заборонити книгу журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» про українського дисидента та поета Стуса. Нам у коментарі політик заявляв, що подав позов проти Кіпіані, бо, на його думку, інформація в книзі не відповідає дійсності.

19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати тираж книги Кіпіані зі згадками про Віктора Медведчука. Тоді суд визнав, що деякі фрази у книзі принижують його честь та гідність.

Журналіст та видавництво Vivat, своєю чергою, подали апеляційну скаргу до суду, а новий тираж книжки випустили з рішенням Дарницького райсуду на форзаці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!