Суд скасував арешт частини майна долинського депутата, якого звинувачують у торгівлі автівками для ЗСУ


Болехівський міський суд скасував арешт частини майна керівника благодійної організації "Благодійний фонд "БО Турбота", депутата Івано-Франківської обласної ради від “Батьківщини”. Богдана Ленігевича, якого звинувачують у торгівлі автівками для ЗСУ.

Про це йдеться в ухвалі суду від 29 серпня.

Як йдеться у судовому документі, Богдан Ленігевич попросив скасувати арешт у частині заборони розпорядження майном через надання дозволу на передачу його в оренду. Мова йде про офісну будівлю з торговим приміщенням, площею 1 096 метрів квадратних, та склад.

Таке клопотання він аргументував тим, що через тривалість судового процесу обмеження доступу до майна, на яке наклали арешт, є обтяжливим для нього. Тобто, він не може використовувати його за прямим призначенням - здавати в оренду.

Зазначається, що загальні витрати на збереження майна тільки за листопад 2023 року - травень 2024 року сягнули 43 484 гривень.

Окрім того, всі необхідні слідчі дії щодо арештованого майна проведені, воно оглянуте, не згадується у підозрі, а його утримання тягне за собою надмірні витрати. А неможливість використання майна ніяким чином не може перешкодити його потенційній конфіскації, а тому заборона на використання майна не сприяє досягнення цілей кримінального провадження та є несправедливим.

Прокурор погодився з доводами Легіневича та не заперечував щодо задоволення клопотання.

У підсумку суд ухвалив зняти арешт з офісної будівлі та складу.

Нагадаємо, у серпні Богдана Легіневича затримали у серпні 2022. Його звинуватили у продажі трьох автомобілів, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога. Наразі справа щодо нього й досі розглядається у суді.  Якщо незаконне використання гуманітарної допомоги доведуть, йому загрожує до семи років позбавлення волі та конфіскацією майна.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!