Суд зобов'язав франківського підприємця сплатити податковий борг


Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до фізичної особи-підприємця про стягнення податкового боргу.

Позовні вимоги мотивовано тим, що за відповідачем рахується заборгованість в сумі 22220,92 грн., з яких: 22069,44 грн. штрафні санкції за порушення законодавства про патентування норм регулювання обігу готівки та пеня в розмірі 151,48 грн.

«Згідно з Податковим Кодексом України, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу. Відповідач податкове повідомлення-рішення  не оскаржував в адміністративному чи судовому порядку, а тому суми грошових зобов’язань, визначені цим податковим повідомленням-рішенням, є узгодженими. Доказів сплати, у визначений законом 10-денний строк, суду не подано, а отже, ця сума є податковим боргом відповідача», - йдеться у рішенні суду.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!