Судову справу франківського екс-депутата Колковського вирішили скоротити


Сьогодні, 30 травня, Івано-Франківський міський суд продовжив розглядати справу колишнього депутата міської ради Володимира Колковського.

Нагадаємо, що він був фігурантом справи із хабаром Олега Харкота. А судять його за те, що він вимагав хабара за вирішення питань забудовника Віктора Ломея.

Сьогодні Володимир Колковський знову визнав себе винним, покаївся та погодився відповідати на запитання. Прокурор запропонував досліджувати справу за скороченою процедурою. Ломей та Колковський погодилися.

Далі відбувся допит Володимира Колковського та Віктора Ломея. 

На ньому Ломей знову описав історію про те, як міська рада знімала його питання з розгляду. А Колковський запропонував сприяння за 100 тисяч доларів. Крім цього, забудовник попросив найм’якішого покарання для обвинуваченого. Сказав, що той своє уже відсидів.

Колковський визнав, що має причетність до хабара у 30 тисяч доларів. Мовляв, дійсно пропонував забудовнику посприяти у вирішенні питання із документами за цю суму. А от про свій стосунок до 10 тисяч доларів (гроші, які Колковський отримав ще раніше і у ЗМІ було оприлюднене відео ) він не згадав.

Наступний судовий розгляд 18 червня. На ньому допитуватимуть свідків.

Галицький кореспондент