Супутник показав, як ЗСУ атакують російський катер біля Зміїного


Супутникові кадри, зроблені компанією Maxar Technologies, демонструють, як українські військові атакують ракетою російський корабель біля острова Зміїний.

На знімку, датованому 12 травня, видно два клуби диму біля катеру класу "Серна" в Чорному морі, ідентифікованого компанією Maxar.

Схоже, що судно робить різкий поворот, і ракета потрапляє у воду, передає BBC Україна з посиланням на CNN.

Також супутникові знімки демонструють руйнування на самому острові Зміїний.

зміїний

АВТОР ФОТО,MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS

Також на знімках, зроблених з супутника, видно підбитий і затоплений минулого тижня біля острова Зміїний російський десантний катер "Серна".

Поряд розташований ще один катер того ж типу і баржа з підйомним краном.

зміїний затоплений катер

АВТОР ФОТО,MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS

Як затонув катер, зображений на супутникових знімках уже під водою, невідомо, але 8 травня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що затонув десантний катер, а також два патрульні катери класу Raptor.

Російський катер проєкту "Серна" знищили за допомогою багатоцільового ударного безпілотника Bayraktar TB2, що належить ЗСУ. Відповідне відео опублікувало оперативне командування "Південь".

"Серна" - це швидкохідний десантний катер проєкту 11770. Він призначений для висадки на непідготовлене узбережжя колісної та гусеничної військової техніки. Катер може перевозити до 92 людей. Його особливістю є висока швидкість, яку може розвивати катер, до 30 вузлів.

Речник Одеської ОВА також заявив, що українські військові знищили російський гелікоптер на острові.

Оперативне командування "Південь" Збройних сил України оприлюднило відео, на якому видно, як ракета знищує гелікоптер.

зміїний

АВТОР ФОТО,ВВС

За інформацією ОК "Південь", наразі в Чорному морі перебувають чотири кораблі та два підводних човни, що несуть на собі понад 30 крилатих ракет "Калібр".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!