Своє професійне свято прикарпатські податківці відзначили у Зарваниці


Традиційно, третього липня у всесвітньому Марійському відпустовому місці - духовному центрі «Зарваниця», що на Тернопільщині, відбулася проща для працівників Державної фіскальної служби Івано-Франківської, Тернопільської та Вінницької областей.

Від Івано-Франківщини до Зарваниці завітали працівники ГУ ДФС в області, ДПІ у м. Івано-Франківську, а також представники податкових інспекцій у районах.

Паломники були присутні на Божественній літургії в соборі Зарваницької Матері Божої за участі єпископа - помічника Тернопільсько-Зборівської  архиєпархії УГКЦ Теодора Мартинюка.

По завершенні літургії  єпископ вручив Голові Ради Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнської професійної спілки працівників органів ДФС  Володимиру Сірецькому та представникам з інших областей копію ікони Зарваницької Божої Матері.

Після освячення води та церковної атрибутики податківці з молитвою пройшли Хресну дорогу. Паломники також приклонити свої голови перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, яка є однією із найдавніших в Україні. Ікона дійшла до наших днів з XIII – XIV століття та є символом України в Храмі Благовіщення м. Назарет, що в Ізраїлі.

Усі бажаючі мали змогу зануритись у святу воду джерела Святої Анни.

На завершення Прощі священник парафіяльної церкви Пресвятої Трійці о.Володимир уділив податківцям Благословення мироточивими мощами Святих та Мучеників, а також окропив усіх свяченою водою.

В дорозі податківці-паломники прославляли Матінку Божу у піснях та молитвах.