Священики різних конфесій провели молебень біля готелю, де розташувався «Беркут»


П´ять священиків різних конфесій провели молебень під готелем «Пролісок» на Житомирській трасі, де розмістилися бійці спецназу «Беркут» з декількох східних областей України

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини», пишуть «Коментарі».

«Священики УПЦ КП та УГКЦ приїхали в готель в надії поспілкуватися з «беркутівцями» про неприпустимість застосування сили до беззахисних і мирних активістів. Однак святих отців не допустили до бійців, а ті відмовилися виходити. Тоді священики провели молебень перед готелем», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляли «Коментарі», в ніч на 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

1 грудня начальник київської міліції Валерій Коряк був усунений від виконання службових обов´язків до закінчення розслідування справи з насильницького розгону Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада. Коряк заявив, що саме він віддав наказ про задіювання «Беркута» для розгону активістів Євромайдану в Києві.

Прем´єр-міністр України Микола Азаров під крики «Ганьба!» і «Відставка!» 3 грудня вибачився за дії правоохоронних органів на Майдані Незалежності та пообіцяв провести кадрові зміни у складі Кабінету міністрів.

Глава МВС Віталій Захарченко заявив, що не збирається подавати у відставку у зв´язку з подіями, які відбуваються в країні.

Раніше глава МВС Віталій Захарченко вибачився перед українцями за надмірне застосування сили на Майдані Незалежності в ніч на суботу.

Вчора Захарченка викликали на допит в Генпрокуратуру.

Учора, 5 грудня, в ГПУ повідомили, що в результаті розгону Майдану постраждало 79 осіб.