Сили АТО вже восьму годину наступають на Слов'янськ - Аваков


Сили антитерористичної операції восьму годину ведуть бої з терористами в Миколаївці під Слов'янськом Донецької області.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Квартал за кварталом, спільними діями збройних сил, Національної гвардії і спеціальних підрозділів МВС селище звільняється від бандитів зі зброєю. Велика частина Миколаївки вже під контролем наших сил", - написав він на своїй сторінці вФейсбуці.

Глава МВС також повідомив з посиланням на керівника операції генерала Миколу Балана, який знаходиться на лінії бою, що втрат під час операції немає. "Працюємо вже восьму годину. Нормально йдемо, хоч і повільно. Зате без втрат! Після вчорашнього жорсткого зіткнення опір терористів послабшав. "Київ-1"(батальйон - ред.) - особливо молодці сьогодні, другий день в боях, а ведуть себе дуже впевнено - задоволений, добре підготовлені", - процитував Аваков слова Балана.

За словами міністра, на території взятої під контроль лікарні велика кількість поранених - як бойовиків, так і мирних громадян. Всіма ними в даний час займаються медики.

"Виявили сто п'ятдесят жінок і дітей, які переховувалися від терористів і війни в підвалі центру культури. Всім надали першу допомогу. Звернувся з проханням до харківського губернатора Ігоря Балути - спільно організували евакуацію на час бойових дій в Харківську область", - написав Аваков.

Він також розповів, що жителі добре прийняли бійців Нацгвардії і ставляться до них дуже доброзичливо. "Змучились вони міцно. Жінки кажуть, що натерпілися в ці дні - попросилися на кілька днів в евакуацію - заспокоїти дітей, відпочити від постійної напруги. Організовуємо для них швидко силами вашої спецгрупи Кабміну з Ізюма і силами Харківської ОДА", - додав міністр.

"Кілька днів ... сподіваюся цього вистачить, що б у Слов'янську повернути людям звичне мирне життя", - резюмував Аваков.