Симоненко пообіцяв відновити пам'ятник Леніну


Лідер КПУ Петро Симоненко пообіцяв відновити пам'ятник Володимирові Леніну, який сьогодні зруйнували активісти на Бессарабській площі.

Про це повідомляє "Сегодня".

"Щодо пам'ятника, ми обов'язково його відновимо, коли все заспокоїться. Я вдячний Михайлові Добкіну за його ініціативу, впевнений, що її буде враховано. А тим, хто зносив пам'ятник, я би порадив почитати Леніна. Твори Володимира Ілліча – другі у світі за частотою видавання після Біблії. Їх друкують тому, що Ленін іще сто років тому дав відповіді на всі питання, якими переймаються і прихильники, і противники Майдану", – заявив Симоненко.

Комуністи також не вимагатимуть покарання для тих, хто зніс пам'ятник Ленінові. 

"Ми не будемо вимагати покарання для тих, кого вже Бог покарав. А Бог уже покарав тих, хто скоїв цей акт вандалізму, позбавивши їх розуму. Зрештою, це лише несвідомі виконавці того сценарію, який зараз нав'язують Україні американські інструктори та їхні сербські помічники", – сказав лідер КПУ.

"Але вина лежить не тільки на них. Ми від самого початку пропонували провести референдум, щоб уникнути кривавих зіткнень між прихильниками різних шляхів інтеграції, проте ви пам'ятаєте, хто не давав провести нам ініціативні збори. І нинішня криза – прямий наслідок тих подій", – зазначив Симоненко.

Як повідомляв ТВі, 8 грудня група невідомих осіб повалила пам’ятник Ленінові біля Бессарабської площі в Києві.