Ситуація на Донбасі стабільно неспокійна: бойовики вчора здійснили 50 обстрілів −прес-центр АТО


Протягом минулої доби, 10 липня, на різних напрямках з боку проросійських НЗФ зафіксували близько 50 обстрілів позицій українських військ та мирних населених пунктів. З них 26 разів − в порушення Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-центр АТО. 

Зокрема, обстріляли позиції сил АТО на різних напрямках з артилерії та мінометів калібру, заборонених Мінськими домовленостями в районах Пісків, Троїцького, Верхньоторецького, Кримського, Новосьоловки та Новгородського.

«О 19.30 на Маріупольському напрямку проросійські бойовики обстріляли позиції захисників України зі 120-мм мінометів та 122-мм артилерійських систем в районах населених пунктів Лебединське, Широкино, з танку − поблизу н.п. Новогригорівка», − йдеться у повідомленні.

Крім того, житлові квартали міста Світлодарськ сепаратисти обстріляли вчора з артилерії калібру 152-мм близько 13 години. О 23.30 розпочався мінометний обстріл калібру 120-мм по самому місту Авдіївка.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО, заявляють, що Збройні сили України ведуть масивний артилерійський обстріл Київського району Донецька і села Спартак.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.