Тарута: У Донецькій області вибори відбулися. Ахметов проголосувати не зміг


Голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута вважає, що вибори президента в області відбулися.

"Вибори в області відбулися. Однак доводиться констатувати той факт, що, на жаль, частина виборців не змогла скористатися своїм правом на волевиявлення", - цитує його тимчасовий сайт Донецької ОДА.

"Ми не можемо ризикувати життям і здоров'ям наших громадян в умовах, коли вибори зриваються озброєними до зубів бойовиками. Перешкоджати людям обирати владу на своїй землі – це означає відняти в них право голосу", - наголосив Тарута.

Він зазначив, що влада зробила все можливе для організації виборів у регіоні, однак виборчий процес на низці дільниць був зірваний представниками самопроголошеної Донецької народної республіки.

Сам Тарута проголосував за місцем проживання – у Маріуполі.

Станом на 14.00, вибори проходять у 9 з 22 виборчих округів Донецької області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому в самому Донецьку вибори не проходять, дільниці так і не відкрилися, повідомляють "Новости Донбасса".

Як сказав начальник управління зі зв'язків із громадськістю Донецької міської ради Максим Ровинський час відеомосту-марафону "Україна вибирає президента", вибори не відбулися, бо членам комісії погрожували й більшість із ОВК склали повноваження.

Також не змогли так звані "немісцеві" кандидати на посаду президента делегувати своїх представників до складу виборчих дільниць.

Крім того, зазначив Ровинський, були вкрадені списки виборців, а виборчі бюлетені не доставлені в окружні комісії.

"Цих причин просто достатньо для того, щоб вибори навіть не починати", - сказав начальник управління зі зв'язків із громадськістю Донецької міськради.

Впливовий олігарх Рінат Ахметов не зміг проголосувати на виборах президента через складну ситуацію в Донецьку, повідомила "ОстроВу" його прес-секретар Олена Довженко. 

"Останні дні Рінат Ахметов робив усе від нього залежне, щоб допомогти провести на Донбасі вибори. Сьогодні він мав прилетіти в Донецьк проголосувати. Але, як ви бачите самі, можливості проголосувати в місті немає", - сказала вона.

УП