Татари вирушили з Криму на вибори. Більшість проголосує у Києві


З Криму на материкову частину України у неділю виїхали кілька десятків автомобілів з ​​кримськими татарами , які мають намір взяти участь у виборах президента.

Про це пише Крим.Реаліі.

Близько двох десятків автомобілів попрямували в Херсонську область України.

Вранці вони зібралися біля будівлі Меджлісу кримськотатарського народу.

При цьому люди постаралися не формувати колони , щоб не привертати зайвої уваги з боку російських спецслужб.

У селищі Новоолексіївка Генічеського району кримчан чекали представники місцевої влади та місцевого меджлісу. Вони вручили людям прапори України і кримськотатарські національні прапори.

Потім автомобілі вишикувалися в колону і попрямували на виборчу дільницю. Місцеві жителі вітали кримчан автомобільними сигналами і вигуками "Слава Україні!".

Фото Крим.Реалії

Водночас, голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що найбільша кількість жителів АРК виявили бажання проголосувати у Києві, - передає Укрінформ.

Він нагадав, що мешканці Криму мають можливість проголосувати за допомогою механізму тимчасової зміни місця голосування на будь-якій зручній для них виборчій дільниці на всій території України.

Голова ЦВК також спростував інформацію про те, що Центрвиборчком відкривав спеціальні дільниці для голосування для жителів Криму у Херсонській області.

"Виборці Криму мали можливість обрати будь-яку зручну для голосування для них особисто виборчу дільницю. Відповідною можливістю сьогодні зможуть скористатися тисячі кримчан", - підсумував Охендовський.

УП