Тепловізор – чудове джерело інформації в обмежених умовах


Інфрачервоне випромінювання виділяється багатьма живими організмами та об'єктами, що дозволяє виявити їх в умовах обмеженої видимості.

Фізичний контакт у класичному вигляді не потрібен, а для виявлення застосовується тепловізор. Обмеженими умовами прийнято вважати сніг, дощ, темряву, туман та багато іншого. Пристрої активно використовуються у багатьох сферах життєдіяльності сучасної людини.

Особливо актуальними тепловізори стали за умов ведення бойових дій, коли можна вчасно виявити ворога. Залишається лише вивчити характеристики і тут https://grand-pulsar.com.ua/teplovizory зробити вибір на користь потрібного варіанта виконання. Тепловізори відрізняються дальністю виявлення об'єкта, кутом огляду, ємністю батареї та багатьма іншими параметрами.

Правила вибору тепловізора

Найкращий результат гарантований лише при правильному виборі, а для цього потрібно враховувати численні критерії та параметри:

1. Роздільна здатність теплового датчика. Формується загальна якість зображення, а дистанція до об'єкта немає значення. Хорошим рішенням буде 384х288 пікселів, забезпечуючи нормальну деталізацію;

2. Піксель матриці. Параметр впливає на появу шумів після формування картинки. Чим менший показник, тим краще і точніше картинка. Найкраще використовувати 12,17 або 25 мікронів;

3. Частота оновлення зображення. Йдеться про картинку на дисплеї тепловізора. Якщо потрібно лише спостерігати, тоді підходить 25 Гц, але для створення відео необхідна частота 50 Гц. У такому разі ривки чи затримки будуть виключені;

4. Спектральний спектр. Якщо тепловізор вибирається мисливцями, потрібний параметр від 8 до 14 мікрон. Навіть якщо температура низька, якість картинки залишається високою. Будь-які хвилі чітко фіксуватимуться матрицею.

Дальність виявлення є також ключовим критерієм вибору. Рекомендований параметр від 600 метрів, хоча є варіанти на 200 метрів. Не зайвим буде вивчити палітри кольорів, показник збільшення, форму і конструкцію, а також розмір внутрішньої пам'яті.

Тепловізійний приціл

Відрізняється від тепловізора тим, що він повинен кріпитися на зброю, дозволяючи використовувати цей аксесуар як інструмент прицілювання. Важливо врахувати корпус та його технічні характеристики. Для виготовлення застосовуються міцні полімери, магнієвий метал або пластик. Керування прицілом здійснюється у верхній частині за допомогою кнопок.

Об'єктиви будуть доступні в діаметрі від 1,5 до 3,5 см. Передня лінза покривається германієм, підвищуючи прозорість і тим самим без проблем вловлюється хвиля. Наявність оптичного та цифрового зуму – це великий плюс для стрільця. Іноді картинка збільшується у 8-10 разів, при цьому якість зберігається. При бажанні можна використовувати різні палітри кольорів екрана.

Акумулятор підбирається індивідуально. Сьогодні виробники використовують сучасні стандарти, коли ємність зберігається навіть за низьких температур. Крім ємності, потрібно врахувати заявлений час для повного відновлення заряду.

Де придбати тепловізори?

Інтернет-магазин «Grand-pulsar» у цій справі стане надійним помічником. Тут є безліч варіантів на вибір, включаючи:

- INFIRAY (IRAY) DV DL13;

- Dahua TPC-M20-B15-G;

- Dahua TPC-M40-B13-G;

- INFIRAY (IRAY) FINDER FL35R;

- Dahua TPC-M40-B25-G;

- Pulsar Krypton 2 FXG50 і т.д.

Кожен виріб доповнюється комплектом поставки, включаючи сам тепловізор, ремінець, короб і в деяких випадках додатковий акумулятор. Заряджання, гарантія, інструкція та серветка для очищення лінзи – обов'язковий набір. Якщо виникнуть складнощі з вибором, доставкою та оплатою, то професійні консультанти дадуть свої поради та рекомендації для вигідної покупки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!