Терористи не дозволяють роздавати луганчанам гуманітарну допомогу від України


Лідери бойовиків у Луганську не дозволяють гуманітарним організаціям роздавати місцевим жителям допомогу, відправлену владою України

Про це повідомив помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, виступаючи перед членами постійної ради ОБСЄ на спеціальній сесії щодо України, інформує Центр новин ООН.

Зокрема, він констатує погіршення гуманітарної ситуації на сході України, особливо в Луганську, де з початку серпня немає електрики і води. "Гуманітарну допомогу, направлену Україною, неможливо розподілити серед жителів міста, яке утримується повстанцями. Їх лідери заявили, що відмовляються приймати допомогу від української влади", - йдеться в повідомленні.

Помічник Генсекретаря ООН також розповів, що озброєні групи на сході України продовжують вдаватися до викрадань людей і тортур.

"Вони захоплюють їх у цілях отримання викупу, залучення до примусової праці і обміну на своїх бійців, що утримуються українською владою. Повстанці на сході України залякують людей, примусово набирають бійців у свої ряди, погрожуючи стратою і тероризуючи все населення на підконтрольних їм територіях", - зазначає Шимонович.