Терористи влаштовують пастки родичам загиблих, вимагаючи викуп за їх життя


Терористи, що нині діють на Сході України, вдаються до провокацій, телефонуючи родичам загиблих або звільнених бійців і вимагаючи викуп за їх життя

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Терористи просять викуп у родичів, і ті самі потрапляють у полон»,- відзначив Лисенко.

Зокрема, він розповів, що терористи телефонували родичам п`ятьох українських військових, які на той момент вже повернулись з Росії на батьківщину, і вимагали викуп. «Терористи представлялися адвокатами і казали нікому не давали телефонних номерів, і просили певну суму грошей, які їм начебто потрібні для проведення переговорів», - розповів речник РНБО.

Крім того, бойовики телефонували матері загиблого бійця з вимогою викупу. Жінка доповіла про це у штаб АТО. «Вони скористалися телефоном загиблого солдата... Була споряджена спецгрупа, проте розвідка доповіла, що там була пастка», - сказав Лисенко.

 «Тому прохання - не вестися на ці провокації. Якщо є сигнал, треба звертатися до правоохоронних органів, бажано в СБУ. Там це дуже швидко розкручують», - попередив речник РНБО.