Тисяча за вакцинацію: скільки грошей вже витратили українці


Понад 2,3 млн громадян України вже отримали кошти за програмою "єПідтримка", майже 210 млн грн уже витратили.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду в четвер, повідомляє  Укрінформ.

«Наразі вже 5,8 млн українців відкрили (віртуальні - ред.) картки у банках, 4,7 млн подали заявки у Дії на отримання по тисячі гривень, понад 2,3 млн громадян вже їх отримали. Майже 210 млн грн уже витратили - переважно на книжки, кінотеатри та залізничні квитки», - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка" з виплати тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Право на отримання виплати мають особи, які були вакциновані двома дозами і мають "зелений" сертифікат у застосунку "Дія". На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Громадяни України віком від 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити ці кошти на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!