ТОП-5 закупівель Прикарпаття: нове сміттєзвалище і біатлон


Завдяки президентській програмі «Велике будівництво», найбільше коштів, що були витрачені в Івано-Франківській області через систему електронних закупівель Prozorro, пішли на ремонти доріг. Це 7,2 млрд грн, що склало майже половину від загальної суми закупівель за весь 2020 рік.

Про це пишуть НАШІ ГРОШІ. Загалом минулого року на Прикарпатті було укладено 114,4 тисячі угод на 15,3 млрд грн. З них 587,6 млн грн пішло на протидію пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Тобто понад півмільярда гривень бюджетних коштів було розподілено за спеціальною процедурою звітування. Серед цих закупівель найдорожчою була угода Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА на закупівлю восьми рентгенографічних систем Polyrad SE за 38,8 млн грн.

Для того, щоб не перевантажувати рейтинг лише угодами про ремонти доріг, ми вибрали найдорожчу, що посіла перше місце в рейтингу, а решта – інші галузі за ціною.

Отже ТОП-5 закупівель Івано-Франківської області у 2020 році виглядає так:

1) Найдорожчим ремонтом доріг, попри загалом великі суми, виявився поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Р-24 Татарів-Косів-Коломия-Борщів-Кам’янець-Подільський. На території області відремонтують 178 км дороги за 1,26 млрд грн. Контракт отримало ТОВ «ПБС» екс-народного депутата та керівника курорту «Буковель» Олександра Шевченка. Саме це підприємство отримало практично всі підряди на ремонти доріг фінансовані з коштів так званого «ковідного» фонди, які призначались для подолання наслідків пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 — 3,59 млрд грн.

2) Минулого року управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало угоду на будівництво нової школи у селі Боднарів (Калуській район) за 93,5 млн грн. Школу в селі намагаються збудувати з 1992 року. Тоді було виготовлено проект і навіть освоєно перші 152 тис. грн. Новий проект виготовили у 2010 році і наступного року розпочали будівництво, першим завданням якого було демонтувати старий фундамент. За два наступні роки на будівництво витратили 1,4 млн грн. Тоді вартість проекту оцінювали у 27 млн грн. За новою ціною школу будуватиме ТОВ «Рембудкомінвест», що належить депутату Івано-Франківської обласної ради від ВО «Свобода» Володимиру Яцишину.

3) Третє місце в рейтингу посіла угода сільської ради села Поляниця з ТОВ «ПБС» Олександра Шевченка на додаткові роботи для будівництва сучасного біатлонного комплексу у сумі 73,9 млн грн. Угода була укладена за переговорною процедурою, оскільки необхідність додаткових робіт виникла вже в процесі будівництва та не перевищує 50% від основної угоди. Біатлонний комплекс в селі Поляниця «ПБС» будує з 2019 року, тоді фірма стала переможцем торгів з ціною у 148,4 млн грн.

4) Дорогим виявилось минулого року і технічне переоснащення двох ліній електропередач (ЛЕП-10 кВ) в селі Поляниця. Акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго» замовило виконання робіт на суму 73,8 млн грн ТОВ «Новітні енергетичні програми».

5) Підприємство «Рембудкомінвест» депутата обласної ради Володимира Яцишина займає ще одну позицію у рейтингу з сумою 63,5 млн грн. За ці кошти фірма збудує новий полігон ТПВ із влаштуванням сміттєсортувальної лінії в урочищі «Сміттєзвалище» в селищі Брошнів-Осада (Рожнятівський район). Угоду з обласним управлінням капітального будівництва підприємство підписало у вересні 2020 року, а роботи планують виконати до кінця 2021 року. Нагадаємо, нещодавно Івано-франківське підприємство «Полігон ТПВ», яке займається захороненням побутових відходів у селі Рибне, повідомило про те, що з 1 січня призупиняє приймати сміття через перезавантаження.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!