ТОП-8 найкращих українських роликів про хамство у кіно


Днями, у Києві нагородили найкращих із 200 режисерів, які фантазували на тему хамства у кіно. Переможці отримали грошові премії та ротацію на великих екранах кінотеатрів: будьте готові до дотепних соціальних роликів, коли наступного разу підете на перегляд голівудського блокбастеру.

"Така реклама не має повчати та читати нотації. Вона має ненав'язливо змінювати думку глядача", - повідомив на церемонії вручення суворий голова журі Олександр Смірнов, креативний директор Tabasco Group.

За його словами, всі роботи оцінювались за якістю зйомки, оригінальністю сюжету та підходу до проблеми.

"Принцип - це має бути ненапряжно, але у нас і так всі роботи такі. Ми не читаємо моралі, тільки трохи натякаємо глядачеві", - прокоментувала Знай.ua його слова одна із організаторів фестивалю та співзасновниця Molodiya Festival Наталія Шевчук.

Серед журі конкурсу були також арт-директор Одеського Міжнародного кінофестивалю Алік Шпилюк, кінокритик Володимир Войтенко, директор ГОГОЛЬфесту Максим Демський та інші. Останньому дуже сподобався ролик, який показував інший бік зйомок - коли некультурно міг би поводитись власне режисер.

Нагадаємо, автори із Києва, Харкова, Одеси, Львова та інших міст надсилали свої ролики, які змагались у дотепності та якості відео. Призовий фонд конкурсу склав 50 тисяч гривень. А організували все Molodiya Festival спільно із мережею кінотеатрів Планета Кіно, Sabai Creative Hub та Kyiv Academy of Media Arts.

Якісна робота, у якій наголошується, що "навіть діти знають, як треба поводитись у кіно". Гарна графіка та кумедний сюжет.

Дуже сподобалась глядачам на церемонії лаконічна робота із елементами чорного гумору. Як сказав автор ролика: "Я дякую своїй жінці, яку я тягнув по болоту!".

Цікава за звучанням реклама, де "некультурні" порухи у кіно створюють цілу мелодію. Налити пиво, розкрити пакет чіпсів, хруснути поп-корном - створює вир власних звуків.

"Йдеш у кіно - залиш сємкі вдома!". Теж доволі незвичайни погляд на соціальну рекламу у режисера.

"Серед членів журі велись запеклі дискусії. Хто отримає бронзу, ми дізнались в день оголошення переможців, мало не за годину до вручення призів", - розповіла Наталія Шевчук. Третє місце отримала гідна робота із влучним гумором.

Другою премією відмітили класну операторську роботу. Хлопці зняли ролик за кордоном, де перебували у своїх справах. Екзотичні краєвиди гарно підкреслили головну думку автора.

Перше місце отримала проста і зрозуміла кожному робота. Журі наголосили, що для гарного втілення ідеї не завжди потрібні величезні бюджети та круті спецефекти. Головне - щоб меседж дійшов до адресата у ненав'язливій, легкій для розуміння формі.