"Триває з'ясування". В ОСУВ "Таврія" відповіли щодо ймовірного розстрілу українських полонених в Авдіївці


В ОСУВ "Таврія" інформацію щодо імовірного розстрілу українських полонених в Авдіївці з'ясовують, наразі немає можливості підтвердити їх або спростувати.

Про це Суспільному заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Немає спростування або підтвердження. Триває з'ясування, і ще немає можливості це підтвердити або ж спростувати, крім того, що росіяни вже не вперше вчиняють воєнні злочини. Вони понесуть за це відповідальність", — заявив Лиховій у коментарі Суспільному.

18 лютого проєкт DeepState опублікував інформацію, що нібито шестеро полонених українських військових були розстріляні в Авдіївці на позиції "Музей" ("Зеніт")

У дописі йдеться, що імовірно це сталося 15 лютого. "Побратими впізнали бійців з відео, яке нещодавно поширилося московитами у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1", — пишуть у Telegram DeepState. 

Видання "СлідствоInfo" публікує матеріал зі свідченнями матері, дружини і сестри трьох українських військових, які перебували на позиції "Зеніт" в Авдіївці. Як йдеться у статті жінки на відео з російських пабліків, де видно убитих у формі ЗСУ, впізнали брата, чоловіка та сина. 

"Я впізнала його за татуюванням. Його співслужбовець мені підтвердив, що це він", — цитують Людмилу — дружину одного з військовослужбовців журналісти розслідувачі. 

Мама ще одного військового Інна розповіла, що її син був поранений 14 лютого, відтоді чекав на евакуацію: "Вони три дні чекали машину, він іще тоді не був поранений, і 14-го отримав поранення, в нього осколкові поранення, спина… Я його дуже просила, синок, здайся в полон, ти мені потрібен живий — в нього маленька дитина — 5 років, син Андрюша, а він каже: "Мамо, я воїн». Хотілось би вірити, що вони живі. Найбільше, що я зараз хочу, — це знайти свого сина. Хочу побачити свого сина — йому буде 30 років в цьому році", — цитують Інну у матеріалі.

Суспільне Донбас звернулось що цієї інформації із питанням щодо кримінального провадження за фактом розстрілу військовополонених до прокуратури Донеччини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!