Троє франківців, які постраждали в ДТП у Польщі, залишаються у лікарнях, загиблих - 7


Троє постраждалих в ДТП у Польщі залишаються у польських лікарнях.

Про це повідомляє УНІАН, цитуючи слова генерального консула України у Кракові Віталія Максименка, зауваживши, що стан двох найтяжче поранених жінок залишається "важким, але стабільним".

Нагадаємо, 5 червня у Польщі на автомагістралі А4 сталося зіткнення мікроавтобуса з українськими номерами та автомобіля дорожньої служби. Постраждали 12 пасажирів українського мікроавтобуса та один працівник дорожньої служби. Семеро українців загинули на місці ДТП, а п'ятеро були госпіталізовані. Всі жертви аварії є жителями Івано-Франківської області, що працювали у Чехії.

За словами Максименка, 9 червня з лікарні виписали ще одну українку, яка зазнала більше психологічних, ніж фізичних травм. Вона стала другим пасажиром мікроавтобуса, що вже залишили Польщу. Правоохоронцям уже вдалося ідентифікувати всіх жертв аварії, і тіла загиблих будуть доставлені додому в найближчі кілька днів.

"Ми думаємо, що у середу-четвер вони всі вже будуть в Україні", - сказав він.

Максименко відзначив, що польська влада надала психологічну підтримку родичам загиблих, які прибули до Польщі для упізнання близьких, та самим постраждалим, які вижили в цій аварії."Психолог, який працював з ними, розмовляв українською", - зауважив він. Крім того, польська сторона надала безкоштовне житло, забезпечила їх триразовим харчуванням і покриє частину витрат на доставку тіл загиблих в Україну. Транспортування загиблих забезпечить Івано-Франківська облдержадміністрація.

Генконсул повідомив, що аварія забрала життя чотирьох жінок і трьох чоловіків віком від близько 30 до 50 років. Серед загиблих - 41-річний водій мікроавтобуса.

Репортер