Цьогоріч дороги у Калуші ремонтуватимуть у кредит


Калуська міськарада прийняла рішення проводити поточні ремонти доргі за гроші, взяті у кредит. Адже з бюджету громади на ремонт доріг можуть виділити тільки мільйон гривень.

Таке рішення прийняли під час сесії міськради 28 березня. Про це йдеться у повідомленні Калуської міськради.

"Цього року ми можемо знайти і виділити на ці потреби не більше, ніж один мільйон гривень. Для порівняння, торік на поточний ремонт доріг було виділено 19 млн гривень. Ремонтувати дороги пропонують у кредит. Ми просимо дозволу оголосити закупівлю на 10 мільйонів.  Один мільйон із бюджету виділяємо цього року. Решту — наступними роками", - цитують у міськраді начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тараса Фіцака.

Зазначаються, що ремонтуватимуть тільки великі суцільні непроїзні ділянки. Також міський голова Андрій Найда додав, що мова не йде про капітальний ремонт, а про поточний.

"Наша задача – зберегти проїзний стан доріг. Ми навіть не говоримо про капітальний ремонт. Ми говоримо про вирізку фрезою і асфальтування, щоб хоч зберегти ті дороги. Є «швидкі», пожежні машини. Наше завдання – забезпечити життєдіяльність громади хоча б на мінімальному рівні, — наводять слова Найди у міськраді.

 

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!