Цьогоріч на дорогах Прикарпаття загинули четверо пішоходів, ще 16 - травмувались


Від початку року на дорогах державного значення Прикарпаття трапилися 23 дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів.

У цих ДТП травмовано 16 та загинули 4 пішоходів, повідомляє Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

«Одна із причин трагедій полягає в тому, що пішоходи темної пори доби невидимі для водіїв під час руху дорогою, бо не мають на одязі світлоповертальних елементів», - повідомив підполковник ГУ НПУ в області, поліцейський офіцер громади Роман Ляцький.

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області ініціювала профілактичний захід для пішоходів «Будь помітним у темряві». Разом із фахівцями сектору комунікації ГУ НПУ в області 25 січня виїхали на одну із аварійно небезпечних ділянок дороги Н-09 Мукачево – Львів у селі Угринів.

Представники Служби та правоохоронці провели профілактичну бесіду із учасниками дорожнього руху біля пішохідного переходу та роздали світловідбивні браслети. Ці флікери можна причепити до рукава на одязі, на наплічник чи сумку.

Для попередження травматизму такі акції Служба автомобільних доріг разом із правоохоронцями періодично проводитиме й на інших аварійно небезпечних ділянках.

Пам’ятайте, що рефлективні елементи на одязі (стрічки, браслети, жилети та наліпки) роблять пішоходів помітнішими та допомагають врятувати життя. Під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів. Якщо пішохід має на собі світловідбивні елементи, то його видимість на дорозі збільшується до 130-150 метрів, а з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів. Звертаємо увагу й на те, що чимале значення відіграє і колір верхнього одягу. Світле вбрання пішоходів помітніше для водіїв на темних дорогах – це також варто врахувати, особливо якщо йде мова про безпеку дітей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!