Турчинов просить миротворців ООН допомогти боротися з терористами


Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на Сході держави.

Про це сказав в. о. президента Олександр Турчинов у ході телефонної розмови з генсеком ООН Пан Гі Муном, повідомляє прес-служба Ради.

Під час розмови Сторони обговорили ситуацію, що склалася на Сході України.

За словами Турчинова, ситуація на Сході України повністю повторює той сценарій, який розігрувався Росією в Криму.

"РФ надсилає на Схід нашої країни спецпідрозділи, які захоплюють зі зброєю адміністративні приміщення та своїми діями ставлять під загрозу життя сотень тисяч наших громадян", - сказав він, пояснивши, що ситуація різниться від тієї, що була в Криму, "тому що більшість населення не бажає підтримувати сепаратистів".

Турчинов повідомив, що зараз розпочалася великомасштабна антитерористична операція, для того щоб захистити цивільне населення нашої країни.

Крім того, аби світова спільнота засвідчила правомірність дій українських силовиків у ході операції, Турчинов запропонував Пан Гі Муну провести спільну операцію з миротворчими силами ООН.

"Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на Сході. Тоді фахівці та спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність та правомірність наших дій", - наголосив він.

У свою чергу, Пан Гі Мун зауважив, що влада вжила тих кроків, "які були необхідні для врегулювання ситуації в Україні в цілому та на Сході та Півдні зокрема".

"Ви можете повністю розраховувати на ООН як на партнера. Я зроблю все від мене залежне, щоб ситуація якнайшвидше розв’язалася мирним шляхом", - підсумував генсек

Українська правда