Туристам покажуть «Загадковий Івано-Франківськ» та «Івано-Франківськ для закоханих»


В Івано-Франківську планують встановити туристичні інформаційні таблиці. Про це йдеться в рішенні виконкому, яке підписав міський голова Віктор Анушкевичус.

Відповідно до реалізації «Програми розвитку туристичної галузі міста Івано-Франківська на 2012-2015рр.» та з метою забезпечення проведення самостійно керованих екскурсій в місті встановлять пояснюючі інформаційні таблиці.

Ця програма реалізується в рамках транскордонного проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». За нею в Івано-Франківську вздовж пішохідних маршрутів встановлять пояснюючі та інформаційні покажчики на місцях, передає кореспондент «Бліц-Інфо». Вони будуть наочно спрямовувати туристів у вірному напрямку і слугуватимуть вказівниками окремого туру. Розроблені інформаційні таблиці та пілони міститимуть дані про дату заснування, призначення об’єкту, основні події та осіб, пов’язаних з цим об’єктом.

Зокрема в рамках аудіоекскурсій «Івано-Франківськ загадковий» та «Івано-Франківськ для закоханих» в місті встановлять двосторонні пілони з мапою аудіотуру. Крім того, в кількох місцях міста розмістять двосторонні вказівники з ковкою на ліхтарі, які інформуватимуть та стрілочками вказуватимуть на те, де можна буде взяти аудіотур.

Загалом у центральній частині міста планують встановити 60 покажчиків: 24 для маршруту «Івано-Франківськ загадковий», 33 для маршруту «Івано-Франківськ для закоханих» та 3 вказівники, що спрямовують туриста до місць оренди обладнання та мап центральної частини міста для самостійно керованих екскурсій – аудіотурів.