У Башкирії селяни налякалися 5G і трактором знесли вежу мобільного зв'язку


Жителі одного з сіл російської Башкирії знесли стільникову вишку. Люди злякалися "випромінювання" 5G, хоча вишка була стандарту 2G і 4G.

Про це пише Уніан з посиланням на РБК.

Вишку в селі Ташбулатове Абзеліловського району знесли трактором. Вона належала одному з операторів стільникового зв'язку.

За словами місцевих жителів, у ніхто не питав дозволу на установку вишки, тому вони орендували трактор для її знесення.

Знесена вишка належить компанії Tele2. За даними оператора, зламана вишка призначена для забезпечення зв'язком стандарту 2G і 4G, а мереж 5G для комерційного використання в РФ немає. При цьому уточнили, що вишку тільки встановили і вона ще не працювала.

"У селищі Ташбулатово почали підготовку до установки базової станції, для проведення робіт були отримані всі необхідні документи. Базова станція повинна була забезпечити доступом до стандартів 2G і 4G близько півтори тисячі чоловік. Через відсутність виділених частот в Росії немає комерційних мереж 5G - використання технології в нашій країні обмежена тестовими зонами, яких у Tele2 всього дві: на Тверській вулиці в Москві і в Казанському метрополітені", - йдеться в компанії.

false

За даним фактом правоохоронці проводять перевірку, але вже заявили, що вишка впала сама.

"Попередньо встановлено, що місцевий житель на належній йому земельній ділянці встановив вишку, яка зруйнувалася через технічні причини. Зараз проводиться перевірка, матеріали будуть передані в наглядові органи",- повідомили місцеві правоохоронці.

false



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!