У Бельбеку зброя під контролем, а росіяни погрожують "найжорсткішими заходами"


У військовій частині у Бельбеку склади зі зброєю залишаються під контролем України, Росія вимагає, щоб військові перейшла на її бік і поставила ультиматум до 16 години понеділка.

Про це повідомив голова медіа - центру Міноборони Криму Владислав Селезньов.

"Інформація з Бельбеку. Тільки що до командування бригади прибув представник ЧФ РФ і поставив ультиматум: або сьогодні до 16.00 авіаційна бригада ПС ЗС України переходить на сторону кримської влади і присягає їй на вірність, або до українських військовослужбовців будуть вжиті найжорсткіші заходи" , - повідомив він.

"Вчора о 18:45 командир севастопольської бригади тактичної авіації проводив переговори з російською стороною, з тими, хто майже повністю захопили Бельбек", - зазначив Селезньов.

У коментарі "Українській правді"  він наголосив, що українські військові і надалі контролюють зброю у Бельбеку.

"Під контролем українських військових залишились два об’єкти: це  склади  з боєприпасами та зброєю та командний пункт Бельбека", - наголосив Селезньов..

"Після перемовин командир бригади особисто у супроводі офіцера – це заступник  начальника штабу приступили до охорони і оборони цього об’єкту і складів з боєприпасами", - додав він.

"Близько 19:15 офіцери побачили переміщення тіней в тому місці, де вони несли службу. Вони спочатку голосом попередили порушників, виконали кілька попереджувальних пострілів у повітря. У той же час поряд із ними розірвалися дві світло шумові гранати, внаслідок чого зам начальника штаба був оглушений та  втратив свідомість. Станом на поточний час його стан задовільний", - додав Селезньов.

"Після цього командир севастопольської авіабригади, зупинивши тих нападників у військовій формі, заявив, що їхні дії незаконні, потім він власною печаткою опечатав склад, виставили охорону, а нападники пообіцяли не нападати", - додав він, наголосивши, що так було до ранку.

Раніше повідомлялося, що Російські військові, використовуючи світлошумові гранати, захопили майже всі будівлі української військової частини 4515 у Бельбеку. Крім того, повідомлялося, що вони нібито захопили зброю.