У Білорусі жінку засудили до 1,5 року колонії за твіт про Лукашенка


Суд Московського району Бреста засудив росіянку Ірину Вікхольм до півтора року колонії. Її звинуватили в наклепі на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це заявляє білоруський телеканал «Белсат», передає Громадське. 

Приводом для кримінальної справи став твіт Вікхольм про примусову посадку літака Ryanair у Мінську. Вона назвала цю подію «черговим злочином Лукашенка» та «актом державного тероризму».

Жінка зробила цей запис наприкінці травня, а вже невдовзі її затримали силовики. Однак про затримання стало відомо лише у вересні, оскільки росіянка не мала близьких родичів у Білорусі, які б могли про це повідомити.

У суді жінка вимагала відводу судді та прокурорів. Суд це клопотання не задовольнив. Вікхольм також відмовилася він призначеного їй державою адвоката, пише «Медиазона Беларусь».

Жінка 1963 року народження з кінця травня перебувала в брестському СІЗО. За версією слідства, Вікхольм опублікувала фотографію Лукашенка і «наклепницькі відомості про вчинення ним "акту тероризму і авіапіратства"». У публікації жінка цитувала заяву МЗС Греції щодо ситуації з бортом Ryanair.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!