У Богородчанській лікарні розіб'ють мобільний госпіталь на 250 місць


Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час візиту до Івано-Франківщини провів брифінг для ЗМІ.

За словами Ляшка, зараз завантаженість лікарень сягає майже 100%. Відтак, необхідно розвертати додаткові ліжка для хворих, передає Бліц-Інфо. 

"Ми використовуємо всі можливості, аби забезпечити хворих медичною допомогою. Тож сьогодні на комісії було вирішено розгорнути в області додаткових 600 ліжок.  Також ще дві лікарні почнуть лікувати хворих з Covid-19. Перевіряємо наявність лікарських засобів у лікарнях, у разі необхідності сформуємо перерозподіл. Додатково буде звернення до Кабміну, аби на Прикарпаття виділили обладнання мобільного шпиталю - це близько 10 ШВЛ, 120-ти  кисневих концентраторів. Вони найближчим часом будуть передані в область та розміщені на базі Богородчанської центральної районної лікарні, яка буде перепрофільована повністю для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією. Це плюс 250 ліжок", - підкреслив Ляшко.

Посадовець зауважив, що одразу після брифінгу разом з чиновниками облдержадміністрації виїдуть в Богородчанську лікарню, аби поспілкуватися з колективом та ознайомитися з готовністю приймати хворих. 

Нагадаємо, Богородчанщина - у трійці районів, де найбільше хворих на коронавірус. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!