У Брошнів-Осадській громаді ростуть борги за вивіз сміття


Комунальне підприємство «ЖЕК» Брошнів-Осадської селищної ради змушене «бити на сполох» - у громаді швидко зростають борги по сплаті за вивезення твердих побутових відходів.

Зокрема, від початку цього року станом на 1 квітня 2022 року борг по сплаті ТПВ від населення загалом становить 218 380 гривень. У розрізі населених пунктів:

Раків – 54426 грн,

Брошнів – 28643 грн,

Кадобна – 51100 грн,

Креховичі – 84211 грн.

Не виникло великого боргу по Брошневу-Осаді.

Головний інженер КП «ЖЕК» Юрій Гулин звертає увагу на те, що зросла собівартість самого вивезення ТПВ, адже попередньо ціна дизпалива бралася з розрахунку 32 – 35 грн, а тепер вона зросла до 47 грн. До того ж, зросло навантаження на комунальну службу, адже у громаді значно збільшилась кількість населення з числа тимчасово переміщених осіб.

Відтак, зараз комунальники працюють на межі критичної можливості.

"Щоб підприємство не зупинило свою діяльність, поставмося з розумінням до ситуації, шановні жителі громади! Оплачуймо за послуги КП «ЖЕК» вже нині, і не відкладаймо цей борг, як кажуть, на завтра. Бо знаємо, що легше платити поступово меншими сумами, аніж накопичувати борги! Рівень економічної стійкості нашої громади – це також здатність ефективно протистояти агресору", - закликають на сайті громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!