У Брюсселі сьогодні стартує саміт, на якому розглянуть надання Україні статусу кандидата у ЄС


У Брюсселі сьогодні стартує дводенний саміт глав держав та урядів країн Євросоюзу, ключовими темами якої будуть російська агресія, а також надання Україні і Молдові статусу кандидатів на входження до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської ради.

У документі зазначається, що лідери ЄС обговорять останній розвиток ситуації стосовно російської війни проти України, включаючи її вплив на глобальну кризу продовольчої безпеки. Вони також обговорять продовження підтримки Європейським Союзом України, що складається з економічної, військової, політичної та гуманітарної допомоги.

Окремим питанням лідери країн ЄС розглянуть подання України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. В оприлюдненому повідомленні нагадується, що Україна подала заявку на вступ до ЄС 28 лютого 2022 року, а Грузія і Молдова зробили такий крок 3 березня 2022 року. Єврокомісія оприлюднила свою офіційну думку щодо заявки всіх трьох країн 17 червня 2022 року.

Перед початком саміту лідери країн ЄС проведуть неформальну зустріч із політичними керівниками країн Західних Балкан та обговорюватимуть з ними, зокрема, перспективи європейської інтеграції регіону.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!