У ЦВК пообіцяли “Свободі” перерахувати голоси на окремих округах


Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час зустрічі з народними депутатами від ВО "Свобода" пообіцяв їм перевірити протоколи окружних і дільничних виборчих комісій, де, на переконання "свободівців", мали місце фальсифікації.

Про це журналістам заявив керівник юридичного управління “Свободи” Олег Бондарчук, повідомляє УНІАН.

“На деяких окружних та дільничних виборчих комісіях ми зафіксували розбіжності у протоколах. На сході в Луганській та Донецькій області була штучно завищена явка виборців через вкидання бюлетенів на конкретних виборчих дільницях. Ми домовилися з головою ЦВК, що до встановлення результатів виборів до 10 листопада всі протоколи, які надасть “Свобода”, будуть порівняні з протоколами ОВК, які надійдуть до Центрвиборчкому і у випадку не співпадіння даних, ЦВК буде прийняте рішення про уточнення протоколів або перерахунок голосів», - сказав Бондарчук.

Водночас, сьогодні, 30 жовтня, лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що очолювана ним партія оскаржуватиме у суді результати підрахунок голосів на виборах до парламенту, оскільки знає, що отримала значно більшу кількість голосів виборців, ніж наразі офіційно оголошують.