У Держенергонагляді розповіли, коли покращиться ситуація зі світлом


Ситуація з електропостачанням споживачів покращиться в серпні 2024 року.

Про це повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду України (Держенергонагляд).

"Щоб забезпечити надійність роботи атомних електростанцій наразі тривають обов’язкові планові ремонти на енергоблоках. Варто зазначити, що атомна генерація – базис, що забезпечує понад 50% потреб споживачів навіть після окупації ЗАЕС. Зараз тривають  ремонтні роботи, розбудова децентралізованої генерації, аби додати потужності до енергосистеми та покрити дефіцит. Енергетики роблять усе можливе, щоб якомога швидше виконати роботи. Водночас у найближчі півтора місяця очікується дещо складна ситуація з постачанням електроенергії",- сказав голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Щодо графіків погодинних відключень Руслан Слободян нагадав, що російські війська завдали серйозних руйнувань, а подекуди повністю знищили об’єкти маневрової генерації, що спричинило дефіцит електроенергії та потребу введення стабілізаційних відключень.

"Полегшення очікуємо у серпні, враховуючи завершення ремонтних робіт на деяких атомних енергоблоках та зменшення кількості об’єктів з гарантованим електропостачанням",-підсумував Руслан Слободян.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!