У Долині планують проводити безболісні пологи


У Долині найближчим часом планують проводити безболісні пологи із залученням епідуральної аналгезії.

Про це повідомляють на сторінці Долинської багатопрофільної лікарні.

Лікар-анестезіолог Христина Зудіна, яка є завідувачкою відділення анестезіології та інтенсивної терапії Долинської багатопрофільної лікарні, розповіла про найближчі плани у відділенні анестезіології:

- Ну що ж, насправді в планах дуже багато, але якщо говорити конкретно, то найближчим часом ми плануємо проводити безболісні пологи із залученням епідуральної аналгезії. Це один з найпопулярніших способів знеболення пологів, так би мовити, золотий стандарт. На відміну від спінальної анестезії, яка є короткотривалою і застосовується лише для операцій, епідуральна аналгезія це довготривале знеболення. Спочатку анестезіолог вводить спеціальну голку у вепідуральний простір хребта. Потім через цю голку вводять тонкий гнучкий катетер, голку витягують, а катетер закріплюють на спині. Через цей катетер, протягом усього періоду переймів, невеликими порціями вводять знеболюючий препарат. Препарат блокує тільки біль, свідомість, чутливість шкіри і здатність рухатися зберігаються. Породілля відчуває скорочення матки, як звичайну напругу м'язів, Ніякого болю, ніякого стресу!

Епідуральна анестезія значно знижує ризик після пологової депресії у породіль! До речі, таким чином, знеболюється не тільки народження дитини, але і післяпологовий огляд, ушивання розривів та епізіотомія (якщо в них виникає потреба). Цей метод,також можна застосовувати і пацієнтам, які страждають хронічним больовим синдромом, для полегшення страждань. Отож, невдовзі наші спеціалісти розширять спектр своїх послуг і на цьому ми не збираємось зупинятись.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!