У Долині та Калуші проведуть фестиваль "Ретро-смак"


На Франківщині, 22 травня розпочнеться фестиваль "Ретро-смак". Захід пройде одразу у двох містах - Долині та Калуші.

Більша частина фестивалю проходитиме у Долині. Тут заплановані квести, змагання, майстер-класи, дегустація натуральної продукції від локальних виробників, показ мод та ретрофільму, унікальні фотозони, дитячі розваги, ярмарок, і, найголовніше, – парад та виставка раритетних автомобілів та техніки. А наступного дня, 23 травня, автомобілісти змінять локацію та вирушать до сусіднього Калуша, де вже готують не менш цікаву програму. Але маршрут, яким вони проїдуть, розпочнуть саме з Долини.

Про це Бліц-Інфо розповіли у Долинській міськраді. Поєднати історію з сучасністю – задум організаторів. Акцент тут роблять на відновленні та збереженні історичних цінностей.

"До прикладу, завдяки солі більше тисячі років тому засновано Долину. Тому перша локація - шахта Барбари, де організатори обіцяють продемонструвати, як випаровують сіль. Окрім іншого, у рамках маршруту учасники заходу зможуть відвідати Домбровський кар’єр, побачити соляну криницю, сфотографуватись біля «Саліни» та інших локацій - основних осередків солеваріння та солевидобування на сусідній території - в Калуші", - кажуть у міськраді.

Обов’язкова умова участі - присутність хорошого настрою та наявність костюма в стилі ретро!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!