У Донецькій області почалася антитерористична операція


У Донецькій області почав реалізовуватися план проведення антитерористичної операції.

Як повідомляють «Коментарі», про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«У районі проведення операції з учорашнього вечора працює керівництво АТО. Визначені першочергові цілі операції, розроблений і почав реалізовуватися план її проведення. При розробці плану було поставлено першочергове завдання - уникнути жертв серед мирного населення. Хоча, враховуючи широке залучення до акцій сепаратистів місцевого населення («ідейних» і «куплених»), таких гарантій дати неможливо», - написав Тимчук.

За його даними, лідери сепаратистів отримали від своїх російських координаторів орієнтацію на повторення «донецького» сценарію в сусідніх регіонах.

«Вже зараз відзначаються спроби проникнення груп екстремістів з Донецької у сусідні області. Ці спроби виявляються місцевими правоохоронцями та силами місцевої самооборони», - додав Тимчук.

За його словами, у прикордонних регіонах України посилено режим охорони державного кордону з Росією.

«Тут же частинами і підрозділами Збройних сил України вибудувана смуга оборони, виконані завдання її інженерного забезпечення, створена ешелонована система протиповітряної оборони. Частини Збройних сил України приведені в повну бойову готовність», - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України. Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони України вирішила почати антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України і дав загарбникам часу до понеділка.