У франківському дитсадку - спалах коронавірусу


У зв'язку з переходом у "червону" зону, в Івано-Франківську 719 класів перейшли на дистанційне навчання. Учні 1-4 класів вчаться у звичному режимі. А в одному з дитсадків міста виявили спалах коронавірусу.

Про це сьогодні, 25 січня, під час оперативної наради повідомила заступниця Департаменту освіти та науки Наталія Микула, пише Бліц-Інфо.

За її словами, станом на 24 січня у школі відсутні 40,3% учнів 1-4 класів, а це майже 6 тисяч дітей. Тож вчора керівники 13-ти закладів прийняли рішення перейти на дистанційну форму навчання для учнів 1-4 класів, бо є високий показник захворювання дітей не тільки на коронавірус, а й на ГРВІ. Решта 38 закладів працюють у звичному режимі.

"Усі заклади дошкільної освіти працюють. Вчора стан відвідування склав 29,4%. В закладах було майже 3 тисячі дітей з 10 тисяч. Наразі напружена ситуація в закладі №18 "Зернятко". Сьогодні він ще працює, але станом на вчора у 18-ти працівників підтвердили позитивний тест на коронавірус. 5 груп вже на самоізоляції. Якщо ситуація й далі буде погіршуватись, то керівник закладу буде приймати рішення про призупинення освітнього процесу. В інших дошкільних закладах на самоізоляції перебуває 51 група, це 14,4%",- розповіла Микула.

Заступниця додала, що у закладах дошкільної освіти хворіє на Covid-19 19 дітей та 85 працівників. У закладах загальної середньої освіти - 131 працівник і 91 дитина.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!