У франківському ліцеї діти цькують однокласника. Керівництво не бачить проблеми


Учень 6-В класу франківського ліцею №4 став жертвою жорстокого булінгу з боку однокласників. А керівництво навчального закладу замість захистити дитину, стало на бік кривдників.

Історію про знущання з дитини, байдужість керівництва та вчителів розповіла у facebook знайома родини Любов Бурак.

"Мамо, я не хочу жити"... Ця історія мене не просто вразила - добила. Жорстокістю та відчуттям безкарності дітей, цинізмом педагогів, зверхністю одних батьків і самоприниженням інших та готовністю віддати своїх дітей на цькування та знущання заради... Не знаю заради чого. Я мала би написати про Єремію два тижні тому. Але не написала. Порадила мамі Оксані адвоката - найкращого, якого знаю. Думала, що цього досить",- каже франківка.

Жінка каже, що Єремія зростав практично в неї на очах. Талановита і добра дитина, але на жаль має певні проблеми зі здоровʼям. Та попри це він геніальний скрипаль і грав на скрипці, щоб зібрати гроші нашим добровольцям. Поки однокласники не зацькували.

"Над такими люблять познущатися підлітки. Процес приниження слабших дає їм відчуття самоствердження. Мабуть. Бо насправді це просто тупість на гормони і примітивна дитяча заздрість, яка провокує підлітка на неадекватні вчинки. Це той момент, коли мали би втрутитись педагоги і пояснити дітям, що, коли хтось слабший - це не смішно. Що ж робиться в ліцеї №4? А там реакція педагогів на скаргу мами Єремії настільки цікава, що саме час писати не лише заяви в поліцію, а й звернення до дитячого обмудсмена та вимагати від Міносвіти проведення експертизи на профпридатність директора, завуча, класного керівника, шкільного психолога, вчительки християнської етики",- вважає Любов Бурак.

Втім жінка вважає, що цього не станеться. Хіба що, за умови розгляду справи в суді, тимчасово звільнять класну керівничку.

"Керівництво школи надто тісно пов'язане з обласним управлінням освіти та міською владою. І діти в 6-В класі не всі - просто собі учні. Навчаються тут нащадки відомих людей Івано-Франківська, тому все не так просто. Дітям непростих людей міста дозволяється більше, ніж іншим. Бо це ж дітки еліти, з ними потрібно обережно, тоді в разі чого можна звернутися до батьків із проханням долучитись до купівлі чогось для школи. Ну і так, статус батьків - це статус школи, престижність, повага... Насправді - мох і болото. Школа захищає малолітніх, малограмотних покидьків, а не талановиту дитину",- обурюється франківка.

Далі, за словами Любові Бурак, директорка ліцею, відреагувавши на звернення мами Єремії Крайника про булінг, запросила до кабінету завуча, класного керівника Курілець Мар'яну Романівну та інспектора ювенальної превенції Володимира Залозецького. Втім замість того, щоб вирішити, як зупинити знущання з дитини, мамі годину розказували, що Єремія часто пропускає уроки та погрожували позбавленням батьківських прав.

"Щодо цькування дитини, то це з точки зору директорки - хвора фантазія хлопчика, не було такого, адже в них не просто так собі "школа на районі", а ліцей, в якому працюють супер педагоги і навчаються супердіти супереліти. Далі більше. Адміністрація ліцею залякує інших батьків, чиї діти також зазнають булінгу, а мами булерів створюють спільну самовиправдальну легенду й починають телефонувати і погрожувати Оксані Крайник. Мовляв, ми - люди непрості, ми можемо все. Висновок такий: якщо ваша дитина - учень ліцею N4 м. Івано-Франківськ і вона веде себе, як останнє хамло й бидло та ще й носить до школи холодну зброю(ніж) - то це варте хіба зауваження. А от за скрипку вашу дитину знищать морально спершу ті діти, які ножі носять до школи, а потім ще й педагоги долучаться, перевернуть усе догори дригом, оббрешуть, принизять. І ювенальна юстиція на службі педагогів. Ну, як же без неї?",- наголосила жінка.

Зауважимо, що в Департаменті освіти і науки Івано-Франківської міськради відреагували на цей пост і прокоментували, що вже виданий наказ про створення спеціальної комісії, щодо цього випадку. Про результати розгляду обіцяють повідомити представників дитини, адміністрацію закладу освіти та правоохоронні органи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!