У Франківську безкоштовно навчають керувати дронами, але є умова


У франківській школі "Вітруган" безкоштовно навчають пілотів бойових дронів. За 35 днів охочих навчать складати, ремонтувати, прошивати, обслуговувати дрони та професійно ними керувати.

Про це повідомляють на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

«Наше навчання включені абсолютно всі аспекти. Приходить людина, яка абсолютно нічого не вміла – на виході вона знає абсолютно все. Дуже важливо – власна внутрішня мотивація і бажання навчатися. Навчання у нас поділене на кілька частин і вони розбавлені. Курсанти не роблять цілими днями одне і те саме, а групуємо види занять. Є теоретична частина навчань і практична. У перші дні хлопці вивчають будову дрона, загальні принципи пілотування. Після того сідають на симулятор і тут здобувають навички, щоб їхні руки звикли до керування. В перервах ми повертаємось в майстерню і там ремонтуємо дрони, вчимося паяти, складати тощо. У підсумку курсант має свій власноруч зроблений дрон, який він спаяв, прошив і коли вже склав екзамен, то на локації він на тому, що зробив вже сам і літає. У кінцевому результаті ми отримуємо людину, яка вміє все, від початку до кінця», - розповідає інструктор і координатор школи «Вітруган» Роман. 

Близько сотні годин курсанти тренуються на симуляторі, опісля – виїжджають в поля, де вчаться вражати реальні цілі. У школі також навчають картографії, щоб можна було навести артилерію, військової тактики та стратегії, розвідки і що дуже важливо - тактичної медицини. 

«Приїжджає група такмедів, яка привозить повністю обладнання і знайомить, як працювати з турнікетами, як змішувати знеболюючі препарати, як їх правильно вводити, як зрізати одяг з пораненого. Розігруються різні моменти і ситуації, які можуть статися і наш курсант вже може допомагати з евакуацією. Він розуміє, що робить медик на землі, він летить зверху і бачить, що відбувається. Може сказати скільки у медиків є часу, дати команду іншим FPV-пілотам атакувати ворога, коли проводиться евакуація, щоб туди не дійшов ворог. Ми допомагаємо одним людям рятувати інших людей. У нас солдатів не багато, тому ми маємо берегти кожного. Завдання пілота FPV зробити так, щоб менше штурмовиків йшло вперед. Вони спочатку зачищають територію і мають вразити ціль до того, як прийде штурмовик», - каже інструктор школи «Вітруган» Микола Мельник.

Перед початком навчання курсант підписує контракт та обирає бригаду чи підрозділ де бажає проходити військову службу. Курсант отримує відстрочку на період навчання в школі «Вітруган». По завершенню - складає іспит. Після цього проходить базову військову підготовку в лавах Збройних Сил України в кінці якої може скласти екзамен на військову облікову спеціальність #216 «Зовнішніх екіпажів безпілотних авіаційних комплексів (безпілотних літальних апаратів)». Після успішного складання іспиту курсант відправляється у підрозділ чи бригаду де обрав проходити військову службу.

Щоб записатися на навчання, треба подати заявку на сайті навчального центру «Вітруган» і чекати зворотного зв'язку. 

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!