У Франківську бійці та волонтери об'єднались в Легіон "Галичина"


Громадську організацію "Об'єднання учасників бойових дій, добровольців, волонтерів та інвалідів" під скороченою назвою Легіон "Галичина" створили в Івано-Франківську.

До новоствореного об'єднання ввійшли представники різних добровольчих батальйонів, зокрема  ДУКу (Правий сектор) та Карпатської січі, батальйонів "Гарпун", "Миротворець", бійці  різних підроділів ЗСУ, Нацгвардії, волонтери та інші. Сьогодні організація провели перші установчі збори, де затвердила статут, обрала керівний склад.

За словами голови організації, командира 2-ї чоти ДУК "Правий сектор" Прикарпаття Миколи Семанишина, їхня діяльність матиме багато напрямків, серед яких - соціальних захист учасників бойових дій та їх родин.

"Маємо багато ідей, планів та можливостей, які хочемо втілити в життя. Тут зібрались люди, що мають однакові патріотичні, націоналістичні погляди. Будемо відстоювати права бійців, готові до коструктивного діалогу з усіма гілками влади задля вирішення  реальних проблем учасників бойових дій, добровольців, волонтерів та інвалідів", - пояснив Семанишин.

На запитання, чому вирішили створити нову організацію, а не приєднатись до однієї з діючих організацій бійців АТО, Семанишин вважає, що в них різний підхід до справи.

"Не вважаю, що має бути одна організація. Навпаки впевнений, що чим більше - тим краще. Більше зможемо зробити", - впевнений новоообраний керівник організації.

Натомість його заступник, боєць "Карпатської січі" Василь Сенатович вважає, що об'єднання бійців після фронту можливе та потрібне, втім в трохи іншій організації. Вона б могла і на владу впливати, і на захист держави від ворога у будь-який момент стати.

"Що ми маємо зараз? Політичні сили активно долучають учасників війни до своїх проектів, також є різні громадські організації. Ми розуміємо, для чого це робиться - владі вигідно розділити бійців, аби ми всі пересварились через ці політичні проекти. Думаю, варто створювати так звані загони територіальної оборони в кожній області. Це б об'єднало всіх учасників війни та створило сильну структуру, що готова в будь-який момент стати на захист своєї держави", - впевнений Сенатович.