У Франківську представники молодіжних організацій діаспори говорили про українські інтересів


У рамках проведення Форуму Світового конгресу молодіжних організацій в Івано-Франківську пройде ряд тематичних сесій, під час яких представники діаспори з понад двадцяти держав обговорять економічні, політичні, інформаційні та інші питання.
Відбулася перша з таких зустрічей на тему: «Ключoва рoль мoлoдi у прoсуваннi украïнських інтересів». Представники української діаспори розповіли, що роблять уже і будуть робити в подальшому для донесення до громадян своїх країн правдивої інформації про нинішню ситуацію на Сході України. Присутні визнали, що боротися з російською "машиною пропаганди" важко навіть у європейських країнах, оскільки сусідня держава виділяє великі кошти для проведення власної інформаційної політики – працює велика кількість російських чи проросійських засобів масової інформації, присутня реклама на зовнішніх носіях інформації та у мережі Інтернет.

Не маючи таких фінансових можливостей як Російська Федерація, Україна змушена використовувати для донесення своєї позиції дипломатичні можливості, особисті зв`язки та, чи не найголовніше, можливості української діаспори, яка завжди славилася високим рівнем патріотизму. Особливу роль, звичайно, потрібно відвести молоді, адже вона завжди була рушієм у демократичних перетвореннях держави, ядром національно-визвольного руху. І сьогодні молоді українці, незалежно від того, в яких країнах проживають, залишаються надією і основним захисником цілісності та незалежності України.