У Франківську проведуть благодійний ярмарок для онкохворих діток


Представники катехитичної школи імені Григорія Балагурака проведуть ярмарок "Янголи — Янголам", щоб зібрати гроші для онкохворих дітей, дітей позбавлених батьківського піклування та для розвитку закладу.

Про це Суспільному Карпати розповіла модераторка спільноти катехитів на Майзлях Анна Масляк.

Продаватимуть власноруч спечені пряники "Пряник Кипріяник", бельгійський шоколад, а також прикраси для великодніх кошиків.

Ярмарок відбудеться 25-го квітня на парафії Царя Христа оо. Василіян в Івано-Франківську.

Такий захід катехити проведуть удруге. Перший відбувся напередодні Різдвяних свят.

"Ми собі замріяли, щоб провести такий ярмарок. Зібрали достатньо грошей. Порадилися і 10 тисяч гривень перерахували батькам Єви Юхман. Вона лікується в Ізраїлі. Через близьких друзів ті гроші їм передали. На 8 тисяч гривень закупили пеленки лежачим діткам для Залучанського будинку-інтернату. Решта суми ми вклали у розвиток нашої школи, купили приладдя. Ми ж працюємо з дітьми, в нас їх 170", — каже Анна Масляк.

Це був перший досвід роботи катехитичної школи у благодійності. За словами модераторки, почали випікати пряники через пандемію коронавірусу, бо фінансування для школи скоротилося.

Анна Масляк розповідає, що продажем пряників займалася і раніше у громадській організації "Свій за свого" — на початку російсько-української війни.

"Коли почалася війна, ми почали ці пряники розмальовувати. Міські пекарні пекли, а ми розмальовували і продавали. За ці гроші купили кілька автомобілів швидкої допомоги", — каже організаторка ярмарку.

До благодійності долучилася парафіянка Царя Христа оо. Василіян Наталія Шитська. Вона пожертвувала перших 200 пряничків на продаж.

"І так ми разом почали ці пряники пекти. І раз у місяць ми продавали їх у Погоні під час Хресної дороги. Виручені гроші ми використали на розвиток нашої школи.

До ініціативи 25-го квітня долучаться Василіянські аніматори та брати-монахи.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!