Об'єднання різних часів і культур: У Франківську пройде фестиваль "Межа"


Фестиваль буде проводитися у карантинному режимі в Івано-Франківську 10-11 жовтня.

"На етапі розробки концепції ми розуміли, що карантин принесе свої корективи. Нас дуже шокував той період, коли Франківськ опинився в червоній зоні. Тоді, в режимі тривоги ми перевели фестиваль в онлайн-формат. Ми розраховували, що фестиваль взагалі проводитиметься без глядачів. Але онлайн буде. Ми зберігаємо стріми і можна буде подивитися фестиваль на фейсбуці. Разом з тим, глядачі зможуть подивитися фестивальні події наживо", - розповідає одна із координаторок фестивалю Людмила Лінник.

Фестиваль мав заповнити все місто. Планувалися три сцени, пише Бліц-Інфо.

"Зараз ми обмежені Палацом Потоцьких. Концертна програма - це єдине, що в нас залишилося. І тепер ми будемо контролювати скільки людей заходитиме на територію Палацу", - говорить менеджер події Остап Українець.

Відвідувачам обіцяють цікаву музичну програму, яка передбачає взаємодію між людьми. Танці, джазова програма - від цього всього організаторам довелося відмовитися через карантин.

"Мали бути локації на площі Ринок і на площі Міцкевича, але довелося від них відмовитися. В нас буде маленька сцена між площею Міцкевича і сквером Руської Трійці. Там буде все те, що залишилося від запланованої раніше програми. Якщо людина не хоче слухати гучну музику і бути в натовпі, то тоді вона може зачепити частинку фестивалю просто прогулюючись містом. Це буде сцена, на якій відбуватимуться події культурного плану і перформанси", - каже Остап Українець.

Частина письменників будуть на фейсбуці та на ютуб каналі, через зміну формату. На малій сцені в нас виступатиме Тарас Прохасько і Ростислав Шпук з мистецьким андеграундом 80-90-тих років Франківська. А в суботу, із секретною програмою виступатиме Юрій Андрухович.

З цікавих подій на фестивалі буде костюмована хода, а саме "Парад епох". Хода вирушить з Палацу Потоцький до Бастіону. Там буде проводитися флешмоб.

Організатори розповідають, що у них анонсовані вже всі хедлайнери.

"Це «Luiku,», і «Пирятин», в суботу та гурт «Рокаш» в неділю. Окрім цього, будуть львівські колективи, які грають музику схожих напрямків. Це «Joryi kloc» і «Бурдон»", - додає менеджер.

Також будуть: «Кораллі», «ЯгОди», «Гудаки», «Folknery», «Kings&Beggars», «Harmonia Nobile», «ArtPrestige», «Quattro Corde» і «Пиріг і Батіг».

Це вже не перший фестиваль організаторів. Раніше вони робили у Франківську фестиваль "Брама".

"З різних причин від формату "Брами" ми відмовилися. Була ідея робити літературний фестиваль, який вже був минулого року на Палаці. Але з часом ідея розрослася до того, щоб зробити фестиваль повноцінним. Інше питання, що довелося цей фестиваль назад скорочувати. Тепер все, від чого ми відмовилися цього року, тримаємо на наступний рік", - говорить Українець.

Також організатори поділилися, як у них з'явилася ідея для назви фестивалю.

"Станіслав колись належав до системи прикордонних оборонних укріплень Речі Посполитої разом із Галичиною та іншими фортецями вздовж Дністра. Зрештою, сам фестиваль та й сам Станіслав дуже тісно пов'язаний з межуванням старої фортеці.  І концепція була в об'єднанні різних часів і культур, щоб позначити межі між періодами, культурами і різними просторами", - додає менеджер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!