У Франківську пройде зустріч-розмова з резидентами «Станіславського феномену»


28 липня о 18:00 на 5-ому поверсі книгарні «Є» (вул. Незалежності, 31) відбудеться зустріч з резидентами «Станіславського феномену» літнього заїзду Іриною Роік та Романом Повзиком.

Ці двоє молодих україномовних письменники представляють Кривий Ріг і Полтаву. Вже майже місяць вони перебувають у нашому місті, знайомлячись з його історією, архітектурою, літературою і творчими людьми.

Зокрема, резиденти зустрічалися з письменниками Тарасом Прохаськом, Юрком Іздриком, Володимиром Єшкілєвим, Юрієм Андруховичем, Галиною Петросаняк, продюсером Олегом «Мохом» Гнатівим, фотографом Ростиславом Шпуком.

Географія території дослідження молодими митцями не обмежувалася лише Франківськом. Окрім нашого міста, «феномени» побували на міжнародній творчій лабораторії «Артполе» в селі Уніж та в селі Брустури.

Про свої враження, творчість і резиденцію молоді автори розкажуть на вечорі. Тому варто не проґавити це.

 

Що? Зустріч-розмова з резидентами «Станіславського феномену» Іриною Роік і Романом Повзиком.

Коли? 28 липня, у понеділок, о 18:00.

Де? П’ятий поверх книгарні «Є» (вул. Незалежності, 31).

Вхід вільний.

 

Довідка: Резиденція «Станіславський феномен» – літературний проект, автором якого стали Тарас Прохасько, Василь Карп’юк та Віталій Чупак. Двоє молодих авторів, відібраних журі серед заявок, місяць живуть у хостелі «Феномен», знайомляться з Івано-Франківськом і пишуть щотижневі есе. Дана резиденція не має аналогів для україномовних авторів у нашій країні і проводиться вже втретє.

 

Антон Вайсман