У Франківську реалізуватиметься проєкт "Безпечне місто"


Сьогодні, 18 вересня, відбулася пресконференція з нагоди відбору для подальшого фінансування проєкту «Безпечне майбутнє» в рамках спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт має на меті побудувати чотири Дата-центри у чотирях містах: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігер.

"Цей проєкт дасть нам можливість бути в цьому переліку. 6 серпня ми отримали лист, що перемогли і готуємо вже до того, щоб підписати грант угоди. До кінця жовтня ми маємо це зробити і до грудня вже чекаємо на фінанси", - каже учасник робочої групи та експерт з інформаційних технологій Ігор Білінський.

Бюджет проєкту 1.3 мільйона Євро.

Передбачено створення Дата-центру та центру оперативного реагування; створення резервних копій даних: придбання та встановлення відеокамер та підключення відеокамер до мережі.
Локація Дата-центру передбачена на стадіоні "Рух".

До серверів Дата-центру будуть під'єднані відеокамери, розташовані на території міста Івано-Франківська. Важливою частиною проєкту є встановлення програмного забезпечення, яке буде мати наступні функції: виявлення небезпечних чи потенційно небезпечних ситуацій (для життя, здоров'я людини та безпеки держави), встановлення особи, встановлення номерних знаків тощо. Таке програмне забезпечення буде спрямоване на запобігання небезпечним ситуаціям в місті та миттєве реагування при їх виникненні. Внаслідок взаємодії між містами-партнерами програмне забезпечення сприятиме боротьбі з транскордонною злочинністю: нелегальною міграцією, незаконним ввезенням/вивезенням товарів тощо.

"Роботу щодо розумного міста ми почали давніше. Ми хочемо брати приклад з ЄС і інших країн та міст. Для нас важливо, що ми виграли цей проєкт. Наступні 5 років, це будуть роки, коли ми маємо побудувати потужний проєкт розумного міста,
щоб мати можливість розпізнавати машини та обличчя людей, що важливо для нашої безпеки", - прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!