У Франківську відкрили садки. Що кажуть батьки та як покарають керівників закладів за непокору


В місті Івано-Франківськ, який перебуває у "червоній" зоні карантину, почали відкривати дитячі садки.

Наразі групи заповнені на 50%, але Держпродспоживслужба перевірила їх і вже вимагає зачинити, погрожуючи адміністрації закладів штрафами. Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише Бліц-Інфо.

Місцева влада днями ухвалила рішення дозволити навчання у школах і відвідування дитячих садочків малюками. На таке рішення відреагувала Держпродспоживслужба, фахівці якої прийшли з перевіркою до міських дитячих садочків.

Так, в одному із закладів одразу зафіксували порушення. Там було 79 дітей. Але у закладі переконують, що дотримуються усіх карантинних правил і знають, як діяти у разі спалаху. Одну з груп у липні довелося навіть відправити на двотижневу самоізоляцію. Відтоді, запевняє завідувачка садочка, випадків COVID-19 не було.

У садочку діти що дві години миють руки. У приміщеннях антисептики, вихователі у масках. Всім тричі на день міряють температуру. Кількох вихованців, у яких виявили симптоми коронавірусу, зранку розвернули додому й не пустили до закладу. 

Однак фахівці за результатами склали акти про порушення, за якими кожному керівнику садочка, який запрацював, загрожує штраф у 34 тисячі гривень.

Нині ж у дитсадку щодня більшає дітей, бо батьки хочуть, щоб малюки росли у колективі. 

Нам треба навчитися жити з цим вірусом. Ми ж не можемо ізолювати дитину вдома і тримати там її кілька років.Ми насправді можемо принести вірус і з ринку, і з магазину, і звідки хочеш", — зазначають батьки.

До відкриття у понеділок, 21 вересня, готуються і школи. Першими за парту сядуть учні молодших класів. Решта — за тиждень. Втім, міська влада дозволила батькам обрати форму навчання своїх дітей: у класах чи дистанційно.

Тим часом уряд ухвалив нові правила поділу регіонів на зони. Згідно з правилами карантинного поділу, уряд тепер спільно з регіональними комісіями з питань ТЕБ та НС буде ухвалювати рішення про "червоні" зони. У разі, якщо у закладі освіти 50% дітей піде на самоізоляцію, школу чи садок закриють, навіть якщо населений пункт, у якому розташований заклад, буде у "зеленій" зоні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!