У Франківську відзначили 26 річницю виведення військ з Афганістану


В Івано-Франківську вшанували пам'ять прикарпатців, які загинули на війні в Афганістані.

З нагоди 26-ої річниці виведення військ з території цієї країни у парку воїнів-афганців відбулося віче-реквієм за участю представників влади, громадськості, ветеранських організацій  та духовенства. Присутні на заході хвилиною мовчання згадали про тих, хто не повернувся з афганської війни, помолилися за упокій душ померлих, висловили вдячність рідним та побратимам загиблих. Не забули також про Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

«Досвід воїнів-афганців, їхня впевненість, мужність та відвага стали прикладом для всіх, хто брав участь у подіях на Майдані, а зараз воює на передовій, відстоюючи незалежність України, − зазначив у коментарі журналістам заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк. −  Переконаний, що учасникам бойових дій в Афганістані буде чим поділитися і у мирний час, зокрема у плані забезпечення реабілітації військових».

Як зазначалося під час віче-реквієму, з війни в Афганістані не повернулися 84 жителя Івано-Франківської області, один наш земляк пропав безвісти. У бойових діях, що ведуться тепер на Сході держави, загинули 89 учасників війни в Афганістані, які проживали в різних куточках України.